Tuesday, September 22, 2020

                THE ONLY BREW FOR THE BRAVE AND TRUE
                                 CAPTURES  CO2 IN NACHOS

DANES TREMBLE AS ELEPHANT BREWERY PONDERS CARBON CAPTURE IN NACHOS

Beerchos chips.

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

ONSDAG 24 JUN 20

Kontakt

Tino Rabe Tønnesen
Founder, CVO
Science Brew 
31 51 61 12 

Hvad kan være bedre end den klassiske kombination af øl og chips? Det skulle da lige være, hvis der er tale om bæredygtige chips lavet næsten udelukkende af restprodukter fra produktionen af miljøvenlig øl.

I hvert fald hvis man spørger ølentusiasterne fra Science Brew, som i deres jagt på at producere en cirkulær øl – Zero Waste Beer – hvor miljøregnskabet går i nul, har opfundet netop den idé.

Science Brew er en DTU spinout virksomhed fra DTU Bryghus i DTU Fødevareinstituttet. 

Restprodukter bliver til beerchos og dip

Efter at have brygget et parti øl står virksomheden – som alle andre bryggerier – tilbage med store mængder af restproduktet mask, som indeholder en del protein, sukker og antioxidanter. Masken fører de gennem en filterpresse udviklet på DTU Bryghus, som deler den i en væske- og en tørstofdel.

Science Brew kan derefter male tørstofdelen til mel, som de blander til en dej med lidt af væsken fra masken, nogle krydderier og noget majsmel. Dejen ruller de ud i trekanter og bager. Resultatet er chips, der på mange måder ligner og smager som nachos, og som de derfor kalder ’beerchos’.